Marţi 29 mai 2007, 23:56

Autorităţile locale din Bucureşti s-au întâlnit, marţi, pentru a căuta soluţii de rezolvare a crizei de locuri din grădiniţe. Discuţiile s-au încheiat fără niciun rezultat, iar de la toamnă, 10.000 de copii sunt nevoiţi să stea acasă.

În Capitală, sunt circa 57.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Dintre aceştia, doar aproximativ 39.000 sunt înscrişi la una din cele 179 de grădiniţe bucureştene.

Grădiniţele bucureştene sunt aglomerate, iar formarea grupelor de copii încalcă normele impuse de minister.

„Una dintre măsuri ar fi să extindem actualele grădiniţe, să creăm alte corpuri, dar trebuie ca primăriile să ne pună spaţiile la dispoziţie”, a precizat Cristian Alexandrescu, inspector şcolar general al Capitalei.

Deşi Guvernul a alocat aproape 20 de milioane euro pentru extinderea grădiniţelor din Capitală, primăriile de sector bucureştene nu au realizat nici până în prezent studiile de fezabilitate, procedură care precede organizarea licitaţiei. Din această cauză, primele grădiniţe extinse vor fi gata abia anul viitor. Extinderea celor 41 de grădiniţe va rezolva parţial criza de locuri.

Sursa: Realitatea TV

Anunțuri