IRSCA Gifted Education are in proiect deschiderea in Bucuresti a primei gradinite „gifted education” ce urmareste descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil printr-o educatie de iubire si de bunatate a tuturor darurilor cu care natura umana a fost inzestrata.

Gradinita va hrani dezvoltarea multi-inteligentelor (EQ, IQ, Spiritual & Social Q, a inteligentelor multiple- Gartner), dezvoltarea armonioasa bio-psiho-socio-emotionala, dezvoltarea echilibrata a personalitatii, a abilitatilor si aptitudinilor, a capacitatii de a fi autentic fericiti in viata.

Este o gradinita unica in Romania. Beneficiind de experti si know-how in gifted education, va avea sustinere, recunoastere si vizibilitate la nivelul intregii tari si la nivel international.Astazi este vitala o educatie individualizata care sa sustina nevoile si potentialele fiecarui copil. Cercetarile arata ca de calitatea educatiei la o vârsta frageda depinde evolutia omului in intregul sau: la 3 ani fiecare copil este inzestrat, e „gifted””, toti mugurii dezvoltarii potentialului sau sunt activati: este creativ, este atent, doritor de invatare, are simtul dreptatii, are umor, e capabil sa se concentreze, e capabil de efort sustinut, si cel mai important, este motivat; la 10 ani inteligenta si creativitatea sunt deja formate in proportie de 95-98%.

Gradinita Gifted Education va sustine nevoile, va dezvolta pe copil in potentialele lui. „Hranit de iubire ca de un combustibil, sufletul copilului isi va insusi multe haruri”

Gifted education urmareste sa creeze un mediu armonios pentru dezvoltarea multi-inteligentelor, a creativitatii umane si a realizarii de sine, sa creasca si sa educe indivizii pentru aplicarea potentialului lor creativ in slujba dezvoltarii lor interioare si a unui mediu echilibrat de viata. Gifted education urmareste sa sustina continuitatea legaturilor de familie puternice si sa intareasca fundamentul unei vieti sociale morale si dezvoltarea unor relatii naturale, armonioase intre indivizi si grupuri; educa copii in protejarea si restabilirea legaturii intime intre om si natura. Gifted education imbogateste si respecta sistemul educational curent. Insa prin curricula, programele, metodele noi de predare si de invatare, prin practicile sale specifice, gifted education se identifica ca o oferta educationala specializata si diferentiata.

Planul include si dezvoltarea unui after school. Gradinita va sustine si parintii pentru a trai fericiti si impliniti ca oameni si parinti, prin consultanta si cursuri de specialitate adresate lor si va sprijini copilul pe tot parcursul vietii, inca inainte de nastere.

Avem nevoie de oameni cu iubire de oameni, de finantatori, investitori „angel”, de primari vizionari. Propunerea noastra cauta implicarea activa din toate punctele de vedere a parintilor, a societatii civile, a mediului de afaceri. Copiii sunt tot ce avem mai bun pe lume. Ajutati-va copiii!

Propunere de investitie adresata primariilor, antreprenorilor de proiecte rezidentiale, investitori, fundatii internationale si nationale:


DENUMIRE OBIECTIV: CONSTRUCTIE GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT SI AFTER SCHOOL PENTRU EDUCATIA DE EXCELENTA (CENTRU PILOT GIFTED EDUCATION).

IRSCA Gifted Education, asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, partener UNESCO, Membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si ECHA – European Council for High Ability, cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati (gifted education), cu o activitate recunoscuta la nivel national si international propune primariilor din Bucuresti SI comune limitrofe, antreprenorilor de ansambluri rezidentiale, investitori privati, fundatii nationale si internationale un parteneriat public-privat in domeniul educatiei prescolare si scolare si asigura sprijinul in realizarea primei gradinite <> si after school la nivel national.

Puteti deveni partener privat, public sau institutional al unuia dintre cele mai vizionare proiecte in domeniul educatiei- realizarea primului centru pilot in domeniul gifted education incepand de la nivelul prescolar pana la scolar (3-14 ani).


Expunere de motive:

Educatia de excelenta este o forma de educatie de masa fiind orientata in forme si cu programe specifice spre dezvoltarea abilitatilor tuturor copiilor. Aceasta forma de educatie este deschisa atat la intrare cat si la iesire, nefacand discriminari pe criterii legate de varsta, sex, rasa, cultura, origine sociala, avere, localizare geografica, sau alte criterii. In Romania, educatia de excelenta este sustinuta legislativ prin Legea nr. 17/2007 din 09/01/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta înalta publicata in Monitorul Oficial, la 19/01/2007. Actul a intrat in vigoare la data de 18 februarie 2007.

Motivatie obiectiva pentru primarii:

* In Bucuresti exista un minus de 10.000 de locuri la gradinita

* Explozie de bebelusi in Bucuresti; numarul nasterilor creste constant

* Provocare lansata oficial de Ministerul Educatiei in 2007 de a realiza noi locuri la gradinite

* O mare necesitatea de a realiza gradinite pentru sectoare si cartiere precum: Brancusi, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Chitila, Voluntari, Chiajna, samd

Motivatie obiectiva pentru antreprenorii proiectelor rezidentiale:

* Necesitatea de a asigura centre de educatie pentru proiectul imobiliar

* Atractivitate crescuta a proiectului imobiliar

* Va conduce la dezvoltarea comunitatii: numeroase resurse umane, materiale, fonduri si oportunitati de recunoastere nationala (vezi exemplul Scolii Americane – a carei realizare a condus catre dezvoltarea zonei Baneasca in timp scurt – potentialul unei zone creste cu dezvoltarea infrastructurii necesare, inclusiv educationale)

* Reprezinta o imensa plus-valoare adaugata proiectului initial, neintalnita pe piata imobiliara

* Puteti percepe un pret de pornire mai mare pentru investitita imobiliara

* Vizibilitate la nivel local si national

* Management si implementare asigurate de o organizatie non-profit cu experti de pregatire internationala


Acesta gradinita creeaza urmatoarele avantaje:

* Descoperirea si dezvoltarea potentialul fiecarui copil printr-o educatie de excelenta

* Proiect extrem de benefic social si visul oricarui parinte

* Este sustinuta legislativ (Legea 17/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta)

* Atractivitate crescuta a proiectului imobiliar; dezvoltarea comunitatii

* O imensa plus-valoare adaugata proiectului initial, neintalnita pe piata imobiliara

* Puteti percepe un pret de pornire mai mare pentru investitita imobiliara


Acesta gradinita va atrage in proiectul imobiliar:

* Infuzie de capital

* Fonduri europene/private atrase prin scrierea de proiecte cu sprijin logistic IRSCA Gifted Education

* Vizibilitate la nivel national si international si al intregului judet pentru proiect

* Recunoasterea implicarii in sustinerea acestui proiect ca pol de dezvoltare a inteligentei la nivel national

* Realizarea unei gradinite ultramoderne cu o arhitectura si cu o infrastuctura de varf


Ce asteptam de la dvs?

* Terenul de constructie / Cladire (pentru reabilitare sau reconstructie) si terenul

* Realizarea unui parteneriat cu IRSCA Gifted Education

* Sprijinirea acestui proiect din toate punctele de vedere pentru realizarea logistica

* Sprijinirea acestui proiect cu fonduri


Aportul IRSCA Gifted Education:

* Echipa manageriala care sa asigure sustenabilitatea proiectului in timp si de comunicare cu mass-media

* Echipa de scriere de proiect (atragerea fonduri europene/ private/fonduri MEC si implementare proiect)

* Experti in gifted education

* Metodologiile si curricula de implementare în sistemul educativ a metodologiilor specifice gifted education ()educatia de excelenta)

* Contactele si colaborarile internationale care sã permitã transferul de know-how si tehnologie din reteaua mondiala; Contactele nationale in domeniul gifted edudcation.

* Formarea pentru centrul pilot a expertilor in educatia de excelenta

Compania ta vrea sa ne sprijine? Vrei sa devii sponsor sau ‘angel’ investitor intr-o gradinita de renume national si international? Vrei sa iti inscrii copilul?

Suna oricand la 0729.029.484 pentru a stabili o intalnire. Project Manager: Monica Gheorghiu.
Care este cel mai important aport in acest moment?

In faza actuala cel mai important aspect pentru realizarea investitiei este terenul – 2000 mp (concesiune, donatie, asociere in participatie; teren neinundabil, cu PUZ, cadastru, intabulare, utlitati, zona rezidentiala, zona linistita cu deschidere 30 m sau mai mult, preferabil teren de forma patrata, acces la strada, sosea principala sau strazi de acces) – sau cladirea (spre reabilitare) si terenul aferent. In ordinea importantei, urmeaza co-finantarea privata/bancara/institutionala pentru cheltuielile ne-eligibile pentru finatatarea proiectului din fondul european de dezvoltare regionala.
Ce vor cuprinde gradinita & after school?

Gradinita si after school vor include: Sali de clasa- Cabinet medical- Bucatarie – Sala de mese- Dormitor- Sala spectacole- Sala sport- Birouri educatori- Spatiu verde- Spatiu de joaca – Spatiu de sport – Punct de formare formatori si educatori in educatia copiilor supradotati – Punct de consiliere psiho-educationala si vocationala copii si parinti- Punct de testare- Punct de lucru IRSCA Gifted Education.
Despre IRSCA Gifted Education

* Misiunea noastra este descoperirea si dezvoltarea potentialul fiecarui copil si tanar printr-o educatie de excelenta. „Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele.”, Florian Colceag, Presedinte.

* Partener UNESCO

* Membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si ECHA – European Council for High Ability, cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati (gifted education).

* Initiator si prim fondator EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

* Initiatorul primului Program National Gifted Education,al Institutului National Gifted Education, al primei conferinte nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati

* Initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de perfomanta inalta, adoptat de parlamentul Romaniei in 13 Decembrie 2006 si intrata in vigoare ca Legea nr.17/2007 (atasata)

* Programe de descoperire a potentialului tuturor copiilor, consultanta, mentorat, programe de imbogatire a curriculei scolare, cursuri de invatare accelerata

IRSCA Gifted Education isi propune sa stimuleze si sa promoveze invatamantul si cercetarea romaneasca originala, sa atraga in aceasta activitate tineri dotati cu inclinatie spre cercetare, leadership, antreprenoriat si arte si sa contribuie la prestigiul acestor activitati pe plan national si international. „Sa promovam si sa sprijinim dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile: stiinta, arta, management, leadership si sa formam resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.” – Presedintele IRSCA Gifted Education , Florian Colceag, Mai 2003

Dezvoltarea comunitatii sta in puterea noastra, a fiecaruia dintre noi

Vrei sa afli despre evolutia proiectului?

Intra pe forum!

Reclame